Blog

Sejlads med elever i 2024

Books

Søfartsstyrelsens regler, der dækker sejlads med elever (og dermed også, kajakkurser og kanokurser i kommercielle og i skoler/institutioner) er senest blevet opdateret i pr. 11. marts 2015. Helt specifikt er det "Bekendtgørelse om besætningsfastsættelse for mindre erhvervsfartøjer og grønlandske fiskefartøjer, som medtager op til 12 passagerer i indenrigsfart i Danmark og langs Grønlands kyster", der er blevet opdateret.

Den foregående version af reglerne var fra 28. september 2012 - altså mere e…

Læs mere…

Mors Rundt i kajak: 102 km på 21 timer

Mors Rundt 24h 005

Det er uundgåeligt: Hver gang jeg er ved vandet i Glyngøre falder blikket på Mors. den modsatte bred af Sallingsund og Limfjordens største ø.

Sidst jeg roede rundt om Mors i kajak var en overnatningstur i påskedagene i 2010, med to gode venner. Den gang tog vi os tid til to nætter i telt og en shelter-overnatning, og vi havde en fænomenal god tur på lige over 100 kilometer.

Nu her denne sommer var chancen der for at gøre det igen, med en ny vinkel:

Hvor hurtigt kunne det gøres? Ville jeg være i sta…

Læs mere…

Gram 9200D - Et førstehåndsindtryk

Gram 9200D First Impressions

(Foto: Lena Storm)

Fanger det også din interesse når en ny pagaj rammer markedet?

Hos mig løfter jeg øjenbryn og bliver nysgerrig - hvad er det nye, interessante, anderledes her?

Her får du mit førstehåndsindtryk af Gram 9200D, der er ny i sortimentet af grønlandske pagajer fra gramkajak.dk. De fleste andre grej-test jeg laver er grundige og langvarige, før jeg langt om længe (måske også for længe, vil nogle mene) kommer med en holdning. I dette blog-indlæg gør jeg en undtagelse, ved at fortælle ud…

Læs mere…

Downwind på Surfski: Thisted Bredning

Vind fra nordvest og masser af det, så byder Thisted Bredning op til bølgedans på surfski. Starten går fra Thisted Ro- og Kajakklub, og den første kilometer er fladt vand. Perfekt som en dejlig opvarmnings-strækning, og jeg ved der bliver brug for det lige om lidt. 1-2 kilometer ude fra kysten begynder de første små rullende bølger at bygge op, og omkring 2-kilometer mærket bliver de første bølger surfet. Skumtoppene rejser sig, vind og sol i ryggen, pulsen stiger

Mellem 3 og 4 kilometer ude er d…

Læs mere…

Kender du de 5 brikker i puslespillet til et solidt kajakrul?

Saltvandsrul-001

Et godt udført grønlandsk standardrul føles legende let. Du kan mærke det, når teknikken sidder lige i skabet. Vil du med på en lille mental rejse, så læs videre og forestil dig du sidder i kajakken. Det du skal nu til at gøre nu, tager kun ganske få sekunder:


Du har allerede været i vandet, og har en alletiders fornemmelse i kroppen.

Det er trygt og godt, og dine tanker er fri for tvivl og spænding. Du er godt tilpas, og trækker vejret roligt.

Du bøjer dig helt fremover og ud til siden, ruller ne…

Læs mere…

Træffet er slut, men kajaktræningen fortsætter

Vi havde en hel sektion af Glyngøre Camping nærmest for os selv, i læ for vinden og med Sallingsund helt tæt på. Forventningerne var store, og særligt bølgeprognosen for vesterhavet om lørdagen var virkelig indbydende, med perfekte begynderbølger, sol og svag vind. Det skulle opleves, så programmet blev justeret og så bølgerne fik fokus. Pinse-weekenden 2022, den 3-5. juni 2022, var en realitet: Glyngøre Camping, Sallingsund og Cold Hawaii rammen om årets første træf.

Nu skal du høre mere om den…

Læs mere…

Mere end at ro fra A til B

DSKC 2022 - Blog Title

Det er lørdag formiddag den 21. maj: En frisk vind fra vest får bølgerne til at bygge op ved det korte kryds ud til Fænø i mundingen af Kolding Fjord. Pagaj-bladene i vandet, spændte muskler og med et par kraftige rotag får jeg min sort-hvide Tiderace Pace18 op i fart til et hurtigt, nærmest lydløst glid på forsiden af bølgerne. Farten skyder i vejret og det er ikke til at mærke at kajakken er lastet til en overnatningstur. Jeg haler ind på Andrew der ror et par hundrede meter foran mig.

Øjnene j…

Læs mere…

Downwind på Surfski: Glyngøre-Sillerslev

De hvide skumtoppe på fjordens bølger er et sikkert tegn, da jeg kommer trillende ned ad fortovet med surfskien på en kajakvogn. Dagens surfskirute starter i Glyngøre, og en nordøstlig vind får bølgerne til at bygge op rigtig fint og rulle hele vejen ned gennem Sallingsund.

Jeg ror i modvind op til startpunktet ved Glyngøre Havn, hvor bølgerne allerede har godt fat. Sætter kurs sydpå mod Sallingsundbroen, og allerede efter nogle hundrede meter fanger jeg de første bølger. Det lover godt. So…

Læs mere…